For 32 dager siden bestemte jeg meg for igjen å starte #BeerAway med følgende utsagn: ” …jeg skal ihvertfall løpe minimum 2 km hver dag de neste 30 dagene. Uansett.”. Jeg visste ikke hva jeg bega meg ut på…
Joggende ølJeg lagde noen #BeerAway poster i fjor, der jeg oppfordrer å kombinere trening med godt øl. I full viten om at idrett og alkohol er litt som å banne i kirken, så mener jeg at øl og trening godt kan kombineres av voksne mennesker. Tim Cigelske, aka The Beer Runner har vist dette, da han i over 500 dager på rad har jogget og drukket øl.
Etter en lang periode der jeg ikke hadde trent i det hele tatt, bestemte jeg meg for at drastiske ting måtte til for å komme igang igjen. Derfor ville jeg prøve meg på 30 dager med kontinuerlig jogging, og håpet at det ville virke motiverende. Her er en kjapp oppsummering:
Positive ting

  • I en hektisk hverdag er det å ha en fast runde med jogging fungere som meditasjon og avkobling
  • Følelsen å forbrenne minimum 1600 i uken er faktisk ganske deilig.

Negative ting

  • Man bryr seg ikke om man er syk, frisk, hangover eller noe. Det kan være veldig tungt, og forlenge “hverdagspinelsene” man måtte ha.
  • Det går faktisk mer på psyken enn på fysikken. Ikke la hodet vinne!

Ikke lange listen, men den er forholdsvis kompleks og har mange underpunkter. Den faste rutinen skal man ikke undervurdere, og det var et deilig avbrekk til en travel hverdag.
Å bare lunte avgårde i sine egne tanker, uten å stresse med hverken det ene eller det andre er utrolig avslappende.
Å forbrenne et bra antall kalorier er heller ikke feil, og på 4 uker gikk jeg ned 4 kg uten å gjøre veldig mye med kostholdet eller holdningen.
Å gå ut uavhengig av dagsform er veldig tungt. Jeg var syk 2 av 4 uker, og det er nok ingen tvil om at det å ikke gi kroppen hvile forlenget sykdommen noget.
Å trene hver dag tok mye på psyken, og de dagene det fristet mest å være hjemme var ikke pga sliten kropp men slitent sinn.

Statistikk
Antall km løpt på 30 dager: 68,74
Antall kalorier forbrent: 7588
Nedgang i gjennomsnittpuls: Fra 160 pr km til 141 pr km

Råd
Det hele har endt i å være en slags personlig utfordring, for å finne ut om det faktisk var mulig for en person som meg å gjennomføre det. Jeg har vært ute med 39 i feber, i 20 minus, det har vært tungt og det har vært lett. Om man er innstilt på at det blir knallhardt, vil det gå lettere. Om man i tillegg har en gulerot for å gjennomføre treningen, har man motivasjon. For min del var det enkelt: Ingen øl før treningen var gjennomført. Tungt, men det fungerte.
Jeg håper at du også greier å se fordelen med å kombinere sunnhet med glede, trening og øl. Og om du har prøvd noe lignende, skriv dine opplevelser i kommentar feltet. Jeg ser fram til å høre fra deg!