“Det enkle er ofte det beste, så lenge bacon er involvert.” – Gammelt jungelord. Det blir ikke mer enkelt, eller mer deilig enn en god bacon cheese burger. Rene, gode smaker fra burgere, forsterket av herlig cheddar og bacon. Her sammen med litt deilig maisdip. En klassiker i seg selv, og her har du oppskriften som du kommer til å elske!
2015-09-18 18.42.52Nok til 3 porsjoner

Start med å lage hamburgerne, dette er saftige hamburgere som er enkle å lage og som du selv kan krydre slik du ønsker.
Skjær så opp maisen og stek i smør i 5 minutter, før du har det i en food processor sammen med creme fraiche, salt og pepper til en fin purèe.
Stek disse 2 minutter på hver side, før de settes 3 minutter i ovn på 180 grader. Åpne ovnen og legg på en skive cheddar og tre skiver bacon på hver burger, og stek videre i 2 minutter.
Anrett hamburgeren påhamburgerbrødet med salat, tomat, mais og hamburgerne. Serveres umiddelbart med en skål maisdip på siden.
Ølvalg
Til dette er det flere valg, avhengig av hvilket resultat man ønsker. En god brown ale med lett maltsødme vil på veldig godt vis komplimentere burgeren, der det røstede preget fremhever fruktigheten og løfter frem kompleksiteten og smakene. Andre vil nok sverge til en pale ale eller IPA, selv om det smaksmessig ikke er den perfekte kombinasjon, gir disse ølstilene en friskhet og letthet som går godt med en såpass tung rett. I tillegg vil man kunne oppleve at sødmen i maisdippen forsterkes med restsødmen man ofte finner i IPA.
Høyt Skum – Ølkokken Jørn Idar2015-09-18 18.42.47