Med norskt håndverksøl i enorm vekst ble Ægir nødt til å kontraktsbrygge i Belgia. Nå er de snart klare for å igjen produsere alt sitt øl i Norge, i splitter nye lokaler.
Bryggeripuben på Flåm er kanskje et av verdens vakreste bryggerier, med sitt nordiske, stavkirke inspirerte utseende og dramatisk beliggenhet. Men bryggeriet var aldri beregnet på å levere stort mer enn det puben trengte. Dette gjorde at Ægir måtte kontraktsbrygge mange av sine øl hos De Proefbrouwerij, som også lager mye av ølet til f.eks Mikkeller.
I februar 2012 er imidlertid planen for at det nye bryggeriet i Flåm skal stå ferdig, med oppstart i mars. Og for et anlegg de legger opp til. De vil ha en kapasitet på 800.000 liter på sine 1200 kvadratmeter, med mulighet til å øke til 3.5 millioner om det skulle bli nødvendig. 19 millioner er investert, og dette gjør at Ægir nok kommer opp i samme størrelse som Lervig Aktiebryggeri i Stavanger.
 
Nytt bryggeri Aegir Brewery
De har også annonsert at de vil ha et destilleri i lokalene, så det er bare å glede seg til Norges første Singel Malt(?!?).  Ægir har med dette gjort en dristig investering, og er virkelig med på å få håndtverksøl ut til folket. Det var slik det startet i USA for 30 år siden med bryggerier som Sierra Nevada, Samuel Adams osv. Jeg gleder meg til fortsettelsen!
Høyt Skum – Jørn Idar
Innlegget er redigert i ettertid for å bedre fremme poenget undertegnede ville frem til.
Kilde: Bygg.no