Det finnes en bråte med hjemmesider, podcaster, blogger osv som tar for seg øl i en eller annen form. Men hvem kan virkelig være med på å inspirere deg til å prøve nytt øl? Her er 5 gode eksempler

 1. Drikkeglede
  Drikkeglede.no er Bryggeriforeningens egen hjemmeside. Da siden ble opprettet var den veldig utfyllende med øl, ølstiler, norske bryggerier, øl og mat osv. Desverre har deler av innholdet måttet bli sensurert av Helsedirektoratet. Det er fortsatt en bra side med mye godt innhold, og hvem vet, kanskje de etter hvert greier å knekke staten og å skrive hva de vil? Uansett, mye spennede ølinfo å hente her.
 2. Mayflower Brewing Company
  Dette er et forholdsvis lite bryggeri i Massachuset, nærmere bestemt Plymoth. Selv bryggeriet er forholdsvis lite med en kapasitet på 2300 liter. Ølet de lager er godt, men det som virkelig får dette til å være inspirerende er packagingen. Tradisjonelle, forklarende og rett og slett vakre etiketter, som virkelig får meg til å bli tørst! Og få ting er vel mer inspirerende enn det!
 3. CraftBeer
  Her finner du alt du trenger av øl i USA: Hjemmebrygging, bryggerier, øl og mat, ølstiler, utdanning osv osv osv. En side med alt, proffesjonelt laget og skrevet. Siden er driftet av Brewers Assosiation, litt som at Drikkeglede er drevet av Bryggeriforeningen. Dette er virkelig stedet om du ønsker å lære mer om øl og øl i USA
 4. The Brewing Network
  Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har brukt med å høre podcaster fra The Brewing Network, men det er snakk om døgn. Dette er THE place for å laste ned podcaster som omhandler øl, her finner du intervjuer med bryggerier, øl og matpodcaster, hjemmebrygger podcaster, ølutdannelser osv. Noen av USAs dyktigste bryggere og hjemmebryggere er med på å gjøre dette til en virkelig kilde av kunnskap på de aller fleste aspektene av øl.
 5. BrewDog Blog
  Bryggeverdens punkrockere har selvfølgelig sine egen blogg, der meninger om mangt og meget deles. Det er konkurranser, bilder, idèer, bryggeriplaner, puber og ikke minst noen særdeles underholdende videoer. Og det er spesielt disse som gjør turen innom Brewdog bloggen verdt å bruke noen minutter på, ja, og selvfølgelig om du liker noe punkete fra Skottland da.
 6. Ratebeer
  Ratebeer er vel det nærmeste du kommer et bibliotek av øl. Manges meninger om øl det er det ingen tvile om, men her får man det mest oppdaterte listene over øl fra de enkelte bryggeriene rundt om i verden. Forumet deres er også veldig mye brukt, der det også finnes en norsk seksjon. Absolutt verdt å sjekke ut!

Håper du lar deg inspirere, og kanskje prøver noe nytt øl!
Høyt Skum – Jørn Idar