Det er fantastisk mange gode øl på slippet, men jeg må innrømme at de 5 jeg har valgt ut var lette å komme frem. Vi snakker et legendarisk hjemmebrygg, et øl for å feire 150 år og min favorittstil brown ale. Håper de kan gi noen gode tips blant de 400 nye ølene som kom på onsdag…

 1. 7 Fjell Andhrímnir – Barleywine – 11,8%
  Gahr Smith-Gahrsen var en av landets beste hjemmebryggere, og er nå et av landets beste bryggere. Han vant NM i Hjemmebrygging i 2009 med akkurat denne ølen, og det er en glede å ønske en av de beste barley winene i landet velkommen tilbake. PS: det kommer også en bourbon utgave på dette slippet, som er vel verdt å sjekke ut.
 2. Grünerløkka Brygghus Imperial Nøttebrun – Imperial Brown Ale – 7,5%
  Min kjærlighet til brown ale burde være ganske etablert på dette tidspunktet, og når det nå kommer en imperial brown ale i basis hopper hjertet litt ekstra. Det kommer fra Kjetil på Grünerløkka Brygghus, og jeg gleder meg til å drikke en maltrik brown ale som skapt for høstens deilige viltgryter.
 3. Chimay 150 Blonde Forte Trappist – Belgian Strong Gold – 10,0%
  Dette ølet var originalt brygget til Chimay sitt 150 års jubileum, og har nå funnet veien tilbake i kjelene til trappistbryggeriet. Dette er en lettdrikkelig og farlig øl, med hele 10% alkohol. Her finner man smaker og aromaer av krydder, balanserende fruktighet og en øl som skapt for rikholdige oster eller bare for å nytes på god lørdagskveld.
 4. Lindheim x Cascade Brewing Ta-Daa! Friendship Series – surøl med aprikos og kirsebær – 7.0%
  Dette er et samarbeidsbrygg mellom Lindheim Ølkompani og Cascade Brewing fra Portland, og ble brygget blant annet med malt fra Oregon. En liten runde i coolshipen til Lindheim og etterfølgende fatlagring ga deilig syrlighet og kompleksitet, og endte til slutt med å blandes og mikses med aprikos og kirsebær. Rett og slett et nydelig norsk surøl!
 5. Verdant Fruit, Car, Sight, Exhibition – Double IPA – 8,0%
  Om du aldri har hørt om Tremough så er ikke det så rart, for den lille byen helt sørøst i England er nå kanskje mest kjent for Verdant Brewing Co. Og de har her kommet frem til det de kan best, nemlig superfrisk, leskende og humleintens IPA. Akkurat slik jeg liker det, med masse fruktighet, sitrus, lett tropisk frukt og en pen dose bitterhet fra den eneste humlen brukt i ølet: citra.