Det kan bli for mye juleøl. Når vi nå er inne i juleølsesongen, er det viktig å ikke glemme alt det andre gode vi har tilgang til. Og førstkommende onsdag er det igjen klart for nyhetslansering på Vinmonopolet. Om man ser bort fra alle de overprisede IPA`ene som får en dyr vei fra USA, så er det veldig mye prisverdige og gode nyheter både i basis og bestillingsutvalget.
Jeg har valgt ut fem øl jeg gleder meg til å smake, og det er ingen tvil om at høstens mørke har satt litt preg på utvalget mitt. Og personlig preferanse selvfølgelig, siden jeg elsker surøl, rugøl og brown ales. Men det tar jeg ikke så tungt, for det er snakk om nydelige øl uansett!

 1. Nøgne Ø Juggernaut Imperial Rye Porter – 11%
  Jeg ble lei meg når Nøgne Ø bestemte seg for å slutte å produsere sin rug porter laget i samarbeid med Terrapin Beer, for jeg elsker porter med rug. Nå har de en ny på vei inn i listene til Vinmonopolet, til og med i partiutvalget! Jeg gleder meg veldig til å smake på denne, og kjenne den deilige, kremede munnfølelsen og sjokoladepreg dekket av lett kryddertoner fra rugen.
 2. Rodenbach 200 Years Red Triple – Syrlig trippel – 8,2%
  Et av mine definitive favoritt surølsbryggerier, feirer 200 årsjubileum med en fatlagret trippel. Jeg har hatt gleden av å intervjue bryggmester Rudi Ghequire på Ølprat, og vet at vi har en godbit i vente. I anledning 200 årsjubileumet har han blendet en trippel, som har fått godgjort seg på trefat i 2 år.
 3. Nøgne Ø Dark Horizon 7​ – Imperial Stout – 16%
  Legenden er tilbake! Dette er SÆRDELES smaksintense greier, en imperial stout på 16% som kommer i sin syvende utgave. Den er brygget med kaffe og er en fest av smaker kjenner jeg serien rett, men jeg forventer dessverre ikke å få tak i en flaske. Det kommer 15.000 av den vanlige og 7500 av den fatlagrede, og jeg forventer at de vil bli revet bort før jeg får lagt inn min ordre. Men det er lov å håpe…..
 4. Rogue Hazelnut Brown Ale – Brown Ale – 5,6%
  Jeg elsker brown ale og jeg elsker hasselnøtter, så jeg er glad å se at Rouge sin hasselnøtt brown ale er tilbake på listene. For å si det mildt! Rouge startet i 1988 som et av de første mikrobryggeriene, og denne ølen har vært med i mange av de årene. Oregon produserer store mengder hasselnøtter, så denne tidligere hjemmebryggeroppskriften er en perfekt måte å hylle dette på. Gjerne med litt firkløversjokolade i hånden…..
 5. Verdant x Yakima Chief Lucky Slurps Fizz-Popping IPA – American IPA – 6,5%
  Verdant er et av Englands mest spennende bryggerier, kjent for store og uttryksfulle smaker. Denne IPA`en er brygget i samarbeid med en av verdens største humleprodusenter, Yakima Chief, og bruker Cryo humle som garantert vil ose av humle herifra og helt tilbake til bryggeriet i Cornwell.