Med over 300 nye øl i listene, er det veeeldig mange godsaker å velge mellom. Faktisk så mange, at jeg har endret listen min fire ganger før jeg publiserte den. Majoriteten av nyheter er IPA, men variasjonen er store om man ser bort fra all humlejuicen. Så dette er fem øl jeg ser frem til å prøve fra marslanseringen fra fredag, håper dere også finner noen godsaker!

 1. Eik & Tid Syr – 6,6% – Fatsyrnet råøl
  Oslo bryggeriet Eik & Tid er et av landets mest særegne bryggerier, og jeg digger det! Her lager de øl på norske råvarer, råøl som ikke er kok og gjæret med kveik. Og så lagret på trefat. Dette er en slik en, som har vært lagret lenge, før den nå kommer på Vinmonopolet. Ja, det er en særing av en øl, men det er også en unik smaksopplevelse.
  Hør podcasten jeg hadde med Eik & Tid. 
 2. Haandbryggeriet Dark Force – 8,5% – Imperial Stout
  Det finnes mange gode øl, men det er noen øl som man mister uten å være klar over det. Haandbryggeriet Dark Force var en slik, en av de første imperial stouts her til landts. Brygget med hvete, deilige 8,5% og så var den borte. Men nå er den tilbake, 10 år etter at jeg smakte den for første gang.
 3. Wylam Painting The Toon Broon Imperial Maple Brown Ale – 11,3%
  Jeg er en sucker for brown ale, så når en av Englands høyest ratede bryggerier lager en imperial brown ale med lønnesirup, ja da er jeg solgt. Et samarbeidsbrygg med Honest Brew, burde passe perfekt nå mot påsken og de siste ukene av vinteren.
 4. Burnt Mill Great Bitter Falls West Coast DIPA – 8% – Double IPA
  Her må jeg komme med en tilståelse – dette er en øl jeg gleder meg til å smake igjen. For jeg fikk den med meg fra spesialpolet på aker Brygge, og det er rett og slett en særdeles god dobbel IPA pakket full av Citra, Bitter Gold, Idaho, Amarillo og Centennial. Det er bare å glede seg, vel verdt å ta med både en og to bokser av når du ser den.
 5. Central Bybryggeri Rye Hard 1.0 Rugøl – 5,9% – Red / Amber
  Ølet ble nominert til Årets Øl 2020, og er et rent rugøl. Ikke noe rare tilsetninger, ingen kreative gjærsorter – bare deilig rug, en god dose Amarillo og godt håndverk. Slike øl liker jeg, og så er det verdt å nevne at jeg også liker rug veldig godt. Så dette ser jeg frem til.
  Hør podcasten jeg hadde med Central.