Øl er mye lettere å lage enn mange tror, og det er lite som skal til for å brygge selv. Her er 5 gode grunner for å starte med hjemmebrygging!

Malt, hops and water
Det er gøy
Øl er gøy. Å brygge øl er enda gøyere, du er herre over dine egne øl og trenger ikke å følge hverken renhetslover eller vanlige bryggemetoder. Det finnes ingen grenser for hva en kreativ hjemmebrygger kan lage, ellerfor hva man kan lære og bruke tiden på. Noen hjemmebryggere er mest opptatt av det ferdig øl, mens andre er helt besatt av bryggeutstyr. Felles for alle er gleden man har med de forskjellige prosessene, og det at man til slutt står igjen med sin egen kreerte øl slik man selv ønsker det.
Det kan spare deg penger
Å lage alkohol bare for å spare penger, er ikke rette måten å starte med hjemmebrygging. Men å prøve å lage godt øl og være klar over at du bare betaler en brøkdel av øl som er kjøpt, det er rette måten! Utstyr koster ikke veldig mye om man vil lage godt øl, og når man har brygget 4-5 batcher med øl er det spart inn i forhold til kjøp. Og når man kan lage fantastisk øl på eget kjøkken, så er det vel en no brainer? En liten advarsel dog: jo mer interessert du blir i brygging, jo mer utstyr får du lyst til å investere i. Du er herved advart…
Du får nye venner
Jeg har sagt det før og vil si det igjen: ølbransjen er verdens herligste bransje med verdens herligste folk.
Det er fullt av ølforarer i Norge, og det største er Norbrygg. Du vil bli overrasket over hvor åpne og kunnskapsrike folk er i hjemmebryggermiljøet, til selv de merkeligste, enkleste eller vanskeligste spørsmål du måtte ha. De har jo tross alt vært der du er og hatt de utfordringene du har, så alt du trenger er å spørre. Du vil få hjelp!
Du blir stolt
Å lage noe selv, med dine egne to hender gir en utrolig stolthet. Og få ting er gir så mye stolthet som å kunne trekke opp korken på ditt eget øl, helle det i glasset og drikke med en herlig stolthet. Du blir ikke noe mindre stolt av å høre hvor mye de rundt deg liker ølet, og sier ting som at de ikke visste at øl kunne smake så bra. En bedre følelse er vanskelig å føle!
Du lærer masse nytt
Det er lett å komme i gang med ølbrygging, men det betyr ikke at man er ferdig utlært. Og hjemmebrygging er en individuell sport som gir hjemmebryggeren fritt spillerom til å fokusere på det han måtte. Mens noen er fokusert på utstyret og hva det betyr i bryggingen, mens fokuserer på hva maltet, vannet, humlen og gjæren har å si for sluttproduktet. Det er alltid noe nytt å lære, og selv de mest garvede bryggerne kan lære noe nytt. Ikke alle ting kan brukes utenom brygging, men det man lærer kan man ofte ta med seg til andre arenaer som matlaging, hjemmesnekring og andre daglige håndverk.