Det har blitt mange kvalitets blogger om øl i Norge etterhvert. Jeg har spurt dem det enkle spørsmålet; “Hva tror du kommer til å prege ølverden i Norge i 2011?”
Tom Young – Mannen bak Kjempetorsken (som jeg har nevnt før), gir sine spådommer for 2011

“Jeg tror 2011 blir året da nordmenn virkelig får øynene (og munnen) opp for mikrobrygg generelt, og andre typer øl enn gul pils spesielt. Trenden i USA har vært tydelig i flere år nå, og med nysatsing og stadig nye salgsrekorder fra norske mikrobryggerier og bryggeripuber, ligger alt til rette for at folk endelig skal få øynene opp for ekte øl. Jeg gleder meg spesielt til den dagen Ringnes innser at de er nødt til å brygge en IPA eller en Stout!
Mvh Kjempetorsken”

 
Tommy Holen Helland – En av Norges nyere ølblogger, og er som så mange av oss andre en hjemmebrygger

“I 2011 kommer salget av øl på polet til å øke ytterligere!
I studietiden var jeg med å opprette et øllaug ledet av en kamerat som hadde blitt ølfrelst et par år tidligere. Det var her jeg endelig ble kjent med alle de forskjellige typene øl som finnes. Vinmonopolet hadde ikke det største utvalget på den tiden – nå derimot er det heldigvis mye bedre. Og det er på sin plass. Hvert år så ser man nye mikrobryggeri komme frem i Norge – og de må man ta vare på. Det er mange flinke bryggerimestere der ute som driver med et godt håndverk som det er verdt å teste ut.
Man ser en stadig økende trend til at det blir satset på kortreist og økologisk mat og drikke, noe som har gjort at lokale bryggeri har fått et større marked. Jeg mener at alkoholloven må endres slik at produsenter av blant annet øl får adgang til å informere om øltypene på nettsidene, og at det tillates demonstrasjonssalg og servering i selve bryggeriet eller i en tilhørende pub. Når man får dette igjennom, blir nordmenn enda mer bevisst på at det finnes annet øl enn pils her i Norge.
Jeg ser frem til et år i ølets navn.
Tommy Holen Helland
– Ølentusiast”

 
Knut Albert – Norges kanskje viktigste ølblogg på engelsk;

“Jeg tror vi vil få flere fatlagrede øl og mange spennede øl i små batcher fra de norske mikrobryggeriene. Mest spennende blir det å se hva som kommer fra Ægir, der det er kapasistet til å brygge flere nye øl etter at de har satt ut bryggingen av flaskeølet. Mye mer svensk, dansk og engelsk øl på pubene rundt i landet, men jeg er i tvil om Vinmonopolet klarer å følge opp på ølfronten.
Jeg tror også at det vil settes i gang flere bryggeripuber, selv om ikke så mange ferdigstilles i 2011.
Knut Albert”


Takk til Knut Albert, Tommy og Tom for at dere tok dere tid til å svare. Jeg håper at alle deres spådommer kommer til livet i 2011; Året ølrevolusjonen startet i Norge!
“Høyt Skum” – Jørn Idar