Alle artikler
Ølnyheter på Vinmonopolet – november 2021
Årets siste nyhetsslipp på Vinmonopolet er mindre i antall, mye grunnet alle de ekstra juleølene som kommer (på egen liste). Som alltid mye IPA, men også en hel del...
Norsk øl med Norsk Malt
Det er en varm sensommerdag på Innlandet, og jeg sitter i bilen på vei 10 minutter nord for Hamar. For selv om jeg har øl i tankene, finnes det ikke tanker på...
Øl og mat – de tre grunnreglene
Det å kombinere øl og mat er helt nydelig, og for å gjøre det enda enklere kan du tenke grunnreglene i øl- og matkombinasjon. De tre K`ene: Kompliment, Kontrast og...
Øl og mat – K for kutte
Øl kan brukes med mat på mange måter, og en av de vanligste måtene er å bruke øl for å "kutte gjennom" maten. Med ølets karbonering, alkohol og humledriv kan det være...
Øl og mat – K for Kontrast
Noen av de mest tilfredsstillende og spennende kombinasjonene av øl og mat, er når man greier å få kontraster til å fungere sammen i harmoni. For av og til blir minus...
Øl og mat – K for Kompliment
Kanskje den viktigste pilaren når man skal kombinere øl med mat, er å søke etter komplimentet. Komplimenterende smaker i maten og i ølet skaper dybder og nye nyanser,...
Guacamole med NEIPA
Vi snakker her om et av fredagstacoens viktigste tilbehør: guacamole. Denne gangen med en liten twist, for jeg bruker nemlig litt NEIPA i den for å få frem et deilig,...
Hvorfor øl og mat – Episode #054 av Ølprat
Ølkokken tar deg med gjennom utviklingen av drikkevare til mat, sine opplevelser og tanker rundt teamet øl og mat. Dette er en soloepisode der jeg tar snakker om hvor...
5 øl jeg vil smake fra Vinmonopolets septemberlansering 2021
Det er fantastisk mange gode øl på slippet, men jeg må innrømme at de 5 jeg har valgt ut var lette å komme frem. Vi snakker et legendarisk hjemmebrygg, et øl for å...
Ølnyheter på Vinmonopolet – september 2021
Tallet er 402. 402. Det er antall øl på listen til Vinmonopolet, for lanseringsvinduet nå i i september. Spesielt gledelig synes jeg det er å se såpass mange klassiske...
Født til det han gjør – Episode #053 av Ølprat
Han startet å jobbe i bar da han var 14, og har vært der siden. Andre Sveløkken Lloyd har jobbet på noen av landets beste restauranter, og har vært med å starte noen av...
Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa
Når du skal ha noe som er raskt, deilig og enkelt, er kyllingspyd et godt alternativ. Og denne oppskriften bruker en marinering som fremhever smakene, og som får følge...
Med fundament i historie og innovasjon – Stolt Bryggeri
Det er få steder i Norge øl står så sterkt som det gjør i Stjørdalen. Her finner du såinnhus, stjørdalsøl og hjemmebryggekonkurranser i politiske parti. I 1983 skulle...
Raust øl i havgapet hos Raus Bryggeri
Det er noe spesielt å besøke et nytt bryggeri, oppleve menneskene bak, ølene de bryggeri og historien de har skapt. Det var akkurat dette jeg gledet meg til å gjøre, da...
Hjemmelagde kjøttboller med tomatsaus, basillikum, hvitløk og øl
Det er en klassisk hverdagsmiddag, hjemmelagede kjøttboller med tomatsaus med deilig hvitløk, tomatsaus og ikke minst øl. Så med andre ord ikke helt klassisk, men en...
5 øl jeg vil smake fra Vinmonopolets julilansering 2021
Selv om sommeren er godt over oss, er det fortsatt nyheter som kommer på markedet. Og allerede i morgen, onsdag 7. juli kommer over 200 ølnyheter i listene til...
Ølnyheter på Vinmonopolet – juli 2021
Selv om det er ferie, betyr det ikke at det ikke kommer mye spennende øl på Vinmonopolet. Julislippet innholder over 200 nye øl, og det er i tilleggsutvalget at man...
Ølkongen i Florø – Episode #052 av Ølprat
Fra å brygge øl på studenthybelen, til å brygge i rådhuset i Florø, til å bli et av landets største håndverksbryggerier.Bli med podcasten Ølprat inn i historien til...
Kjærlighet til smaker med Ole Martin Alfsen – Episode 50!!
For en gjest å feire episode 50 av Ølprat med! Ole Martin Alfsen er nemlig med denne gangen, kjent fra 11 bøker og snart 30 år med tv. Vi snakker om hans reise innen...
5 øl jeg vil smake fra Vinmonopolets mailansering 2021
Det er så sinnsykt mange nye øl i listene, at det er nesten umulig å finne bare 5 øl jeg skal ha fra øllanseringen. For det er tett mellom godbitene, men som alltid er...
Med øl på bordet – Episode #049 av Ølprat
I denne episoden av ølpodcasten Ølprat, har jeg med meg en mann som har vært med å forme ølets posisjon på matbordet. Som hovmester har han gitt ølet sin fortjente...
Ølnyheter på Vinmonopolet – mai 2021
Med over 400 ølnyheter i listene, blir heller ikke nyhetsslippet til Vinmonopolet i mai et kjedelig et. Eller, når man ser at 43% av nyhetene er IPA, så kan man kanskje...
Vegetar misosuppe til hveteøl
Misosuppe smaksrik hverdagsrett fra Japan er raskt å lage, som man kan slenge sammen i en fei og nesten alltid resulterer i mette mager og blide fjes. Miso er en pasta...
Gastronomisk brygging
Jeg er kokk. Jeg er også hjemmebrygger. Jeg elsker mat. Jeg elsker øl. Så å kombinere de virker helt naturlig, i det jeg kaller "gastronomisk brygging". Det er ikke...