Alle artikler

Fra Roma til Oslo – Episode #57 av Ølprat

Fra Roma til Oslo – Episode #57 av Ølprat

Eugenia Bucciol lærte litt tilfeldig om øl og brygging, men det skulle forme hennes fremtid. Så det ble bryggeriutdannelse i Italia, før praksistiden gikk til...

Ølnyheter på Vinmonopolet – november 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – november 2021

Årets siste nyhetsslipp på Vinmonopolet er mindre i antall, mye grunnet alle de ekstra juleølene som kommer (på egen liste). Som alltid mye IPA, men også en hel del...

Norsk øl med Norsk Malt

Norsk øl med Norsk Malt

Det er en varm sensommerdag på Innlandet, og jeg sitter i bilen på vei 10 minutter nord for Hamar. For selv om jeg har øl i tankene, finnes det ikke tanker på...

Øl og mat – de tre grunnreglene

Øl og mat – de tre grunnreglene

Det å kombinere øl og mat er helt nydelig, og for å gjøre det enda enklere kan du tenke grunnreglene i øl- og matkombinasjon. De tre K`ene: Kompliment, Kontrast og...

Øl og mat – K for kutte

Øl og mat – K for kutte

Øl kan brukes med mat på mange måter, og en av de vanligste måtene er å bruke øl for å "kutte gjennom" maten. Med ølets karbonering, alkohol og humledriv kan det være...

Øl og mat – K for Kontrast

Øl og mat – K for Kontrast

Noen av de mest tilfredsstillende og spennende kombinasjonene av øl og mat, er når man greier å få kontraster til å fungere sammen i harmoni. For av og til blir minus...

Øl og mat – K for Kompliment

Øl og mat – K for Kompliment

Kanskje den viktigste pilaren når man skal kombinere øl med mat, er å søke etter komplimentet. Komplimenterende smaker i maten og i ølet skaper dybder og nye nyanser,...

Guacamole med NEIPA

Guacamole med NEIPA

Vi snakker her om et av fredagstacoens viktigste tilbehør: guacamole. Denne gangen med en liten twist, for jeg bruker nemlig litt NEIPA i den for å få frem et deilig,...

Hvorfor øl og mat – Episode #054 av Ølprat

Hvorfor øl og mat – Episode #054 av Ølprat

Ølkokken tar deg med gjennom utviklingen av drikkevare til mat, sine opplevelser og tanker rundt teamet øl og mat. Dette er en soloepisode der jeg tar snakker om hvor...

Ølnyheter på Vinmonopolet – september 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – september 2021

Tallet er 402. 402. Det er antall øl på listen til Vinmonopolet, for lanseringsvinduet nå i i september. Spesielt gledelig synes jeg det er å se såpass mange klassiske...

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Når du skal ha noe som er raskt, deilig og enkelt, er kyllingspyd et godt alternativ. Og denne oppskriften bruker en marinering som fremhever smakene, og som får følge...

Raust øl i havgapet hos Raus Bryggeri

Raust øl i havgapet hos Raus Bryggeri

Det er noe spesielt å besøke et nytt bryggeri, oppleve menneskene bak, ølene de bryggeri og historien de har skapt. Det var akkurat dette jeg gledet meg til å gjøre, da...

Ølnyheter på Vinmonopolet – juli 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – juli 2021

Selv om det er ferie, betyr det ikke at det ikke kommer mye spennende øl på Vinmonopolet. Julislippet innholder over 200 nye øl, og det er i tilleggsutvalget at man...

Ølkongen i Florø – Episode #052 av Ølprat

Ølkongen i Florø – Episode #052 av Ølprat

Fra å brygge øl på studenthybelen, til å brygge i rådhuset i Florø, til å bli et av landets største håndverksbryggerier.Bli med podcasten Ølprat inn i historien til...

Med øl på bordet – Episode #049 av Ølprat

Med øl på bordet – Episode #049 av Ølprat

I denne episoden av ølpodcasten Ølprat, har jeg med meg en mann som har vært med å forme ølets posisjon på matbordet. Som hovmester har han gitt ølet sin fortjente...

Ølnyheter på Vinmonopolet – mai 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – mai 2021

Med over 400 ølnyheter i listene, blir heller ikke nyhetsslippet til Vinmonopolet i mai et kjedelig et. Eller, når man ser at 43% av nyhetene er IPA, så kan man kanskje...

Vegetar misosuppe til hveteøl

Vegetar misosuppe til hveteøl

Misosuppe smaksrik hverdagsrett fra Japan er raskt å lage, som man kan slenge sammen i en fei og nesten alltid resulterer i mette mager og blide fjes. Miso er en pasta...