Alle artikler

Øl og mat – K for Kompliment

Øl og mat – K for Kompliment

Kanskje den viktigste pilaren når man skal kombinere øl med mat, er å søke etter komplimentet. Komplimenterende smaker i maten og i ølet skaper dybder og nye nyanser,...

Guacamole med NEIPA

Guacamole med NEIPA

Vi snakker her om et av fredagstacoens viktigste tilbehør: guacamole. Denne gangen med en liten twist, for jeg bruker nemlig litt NEIPA i den for å få frem et deilig,...

Hvorfor øl og mat – Episode #054 av Ølprat

Hvorfor øl og mat – Episode #054 av Ølprat

Ølkokken tar deg med gjennom utviklingen av drikkevare til mat, sine opplevelser og tanker rundt teamet øl og mat. Dette er en soloepisode der jeg tar snakker om hvor...

Ølnyheter på Vinmonopolet – september 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – september 2021

Tallet er 402. 402. Det er antall øl på listen til Vinmonopolet, for lanseringsvinduet nå i i september. Spesielt gledelig synes jeg det er å se såpass mange klassiske...

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Når du skal ha noe som er raskt, deilig og enkelt, er kyllingspyd et godt alternativ. Og denne oppskriften bruker en marinering som fremhever smakene, og som får følge...

Raust øl i havgapet hos Raus Bryggeri

Raust øl i havgapet hos Raus Bryggeri

Det er noe spesielt å besøke et nytt bryggeri, oppleve menneskene bak, ølene de bryggeri og historien de har skapt. Det var akkurat dette jeg gledet meg til å gjøre, da...

Ølnyheter på Vinmonopolet – juli 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – juli 2021

Selv om det er ferie, betyr det ikke at det ikke kommer mye spennende øl på Vinmonopolet. Julislippet innholder over 200 nye øl, og det er i tilleggsutvalget at man...

Ølkongen i Florø – Episode #052 av Ølprat

Ølkongen i Florø – Episode #052 av Ølprat

Fra å brygge øl på studenthybelen, til å brygge i rådhuset i Florø, til å bli et av landets største håndverksbryggerier.Bli med podcasten Ølprat inn i historien til...

Med øl på bordet – Episode #049 av Ølprat

Med øl på bordet – Episode #049 av Ølprat

I denne episoden av ølpodcasten Ølprat, har jeg med meg en mann som har vært med å forme ølets posisjon på matbordet. Som hovmester har han gitt ølet sin fortjente...

Ølnyheter på Vinmonopolet – mai 2021

Ølnyheter på Vinmonopolet – mai 2021

Med over 400 ølnyheter i listene, blir heller ikke nyhetsslippet til Vinmonopolet i mai et kjedelig et. Eller, når man ser at 43% av nyhetene er IPA, så kan man kanskje...

Vegetar misosuppe til hveteøl

Vegetar misosuppe til hveteøl

Misosuppe smaksrik hverdagsrett fra Japan er raskt å lage, som man kan slenge sammen i en fei og nesten alltid resulterer i mette mager og blide fjes. Miso er en pasta...

Gastronomisk brygging

Gastronomisk brygging

Jeg er kokk. Jeg er også hjemmebrygger. Jeg elsker mat. Jeg elsker øl. Så å kombinere de virker helt naturlig, i det jeg kaller "gastronomisk brygging". Det er ikke...

Ølbraisert lammeskank

Ølbraisert lammeskank

Ølbraisert lammeskank er en klassisk gastropubrett, som er enkel å lage og med masse smak. Bruken av øl er med på å fremheve smakene i kjøttet, og legger grunnlaget for...

10 øl til påske

10 øl til påske

Visste du at det er et bryggeri på påskeøya? Dessverre finner du ikke noe av deres øl på denne listen. For selv om det ikke lengre er sterke tradisjoner for påskeøl i...

Helstekt ølkylling med sitron

Helstekt ølkylling med sitron

Dette er en oppskrift som får frem deilige smaker i kjøttet, inkorporer øl på en enkel måte og er en deilig søndagsmiddag. Dette er en helstekt ølkylling, med øl,...

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Hva skjer om man tar en smaksrik klassisker, og bytter ut en av hovedingrediensene? Jo - den blir enda bedre! For dette er nemlig biff bourgignon, med øl i stedet for...

Svakøl mot sterkøl – Episode #046 av Ølprat

Svakøl mot sterkøl – Episode #046 av Ølprat

Bonusepisode av Ølprat, der vi prøver å få frem en samtale om noe som er med på å definere øl-Norge. På godt og på vondt. Ingen andre land kan vise til en oppdeling av...