Alle artikler

Rødbettartar med vellagret ost og estragonkrem

Rødbettartar med vellagret ost og estragonkrem

Kulinarisk Ølsirkus 2023 var en suksess og litt til, sett både fra et lokalt og nasjonalt ståsted. Med bryggerier, råvarer og ikke minst herlige gjester fra hele landet...

Kulinarisk Ølsirkus 2023

Kulinarisk Ølsirkus 2023

Noen idèer blir bare værende etter man har fått dem. Man tenker ikke på dem hele tiden, men med jevne mellomrom dukker idèen opp igjen. Ikke som et gnagsår, men som en...

Sopprisotto med ølmarinert svinefilet

Sopprisotto med ølmarinert svinefilet

Sopp er en av naturens gaver til oss mennesker, og god matsopp kan være med på å løfte ethvert måltid til nye høyder. Denne retten gir alt jeg elsker med høst; deilige...

Ølsirkus

Ølsirkus

Tidligere denne uken annonserte jeg neste steg i den etterhvert så lange reisen min i ølets verden, nemlig etableringen av firmaet Ølsirkus. I over 10 år har jeg holdt...

Ølbrød

Ølbrød

Første gang jeg var med å lage ølbrød når jeg lagde Øl og matboka for mange år siden, og siden har det blitt et fast følge fra tid til annen. Så tenkte jeg kan like...

Hva er en øldommer – episode #066 av Ølprat

Hva er en øldommer – episode #066 av Ølprat

Det finnes mange smakseksperter på øl i Norge, og disse har nesten alle hatt noe å gjøre med dagens gjest å gjøre på et eller annet tidspunkt. For Per Øyvind Arnesen er...

Bolinhos med hefeweizen

Bolinhos med hefeweizen

Jeg har laget tusenvis av bolinhos opp gjennom årene, det som rett og slett er en deilig snacks av klippfisk. Den kalles også bolinhos de bacalhau i Portugal, og er...

Høyt Skum også i 2022

Høyt Skum også i 2022

Vi er ferdig med 14% av 2022 allerede??? Det er helt sinnsykt at tiden går så fort, og selv om det ikke ser slik ut her på siden, så har det vært veldig travelt så...

Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat

Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat

Whisky og øl - to sider av samme sak?Begge har samme hovedråvare, og begge bransjene har gått gjennom store endringer de siste 10 årene. For å bedre forstå hva disse to...

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Det er flere øl som sammenligner seg med vin, og da snakker jeg ikke bare om barley wine. Og flere bryggerier snakker om sine champagne øl, så da dukket spørsmålet opp:...

Bonus: gjest hos Podpurri

Bonus: gjest hos Podpurri

Dette er en bonusepisode, der jeg snakket med Elise fra Podpurri. Dette er en podcast om podcaster, der hun snakker med andre podcaster i et vidt spekter av temaer....

Spådommer for ølåret 2022 – Episode #062

Spådommer for ølåret 2022 – Episode #062

Et nytt år står foran oss, med muligheter, utfordringer og nye øl på menyen. Men hva kan vi egentlig forvente oss av ølåret 2022? Hvilke spådommer kommer Jørn Idar og...

Oppsummering av Ølåret 2021 – Episode #061

Oppsummering av Ølåret 2021 – Episode #061

Hvordan endte egentlig ølåret 2021 opp? Og har de tre podcastvertene i Ølvertene og Ølprat hatt rett i noen av sine spådommer for året, eller var de helt på jorden?...

Klementinkylling med trippel  – mat til øl

Klementinkylling med trippel – mat til øl

I denne episoden av Mat til Øl tar jeg for meg Nøgne Ø Tiger Tripel, en belgisk inspirert rakker på 9%. Dette er en smaksrik og gjærdrevet øl med preg av krydder, urter...

Farmers pie med stout – mat til øl

Farmers pie med stout – mat til øl

I serien mat til øl starter opplevelsen med ølet først, og så lager vi mat til dette ølet. I denne episoden har jeg valgt ut ølet Landkjenning fra Kinn Bryggeri, og...

Øldampet pinnekjøtt på den beste måten

Øldampet pinnekjøtt på den beste måten

Røkt eller urøkt - dette er den beste måten å tilberede pinnkjøtt på. Med bruk av øl i dampingen for du frem enda mer gode smaker, og i stede for trepinner bruker vi...