Alle artikler
Rødbettartar med vellagret ost og estragonkrem
Kulinarisk Ølsirkus 2023 var en suksess og litt til, sett både fra et lokalt og nasjonalt ståsted. Med bryggerier, råvarer og ikke minst herlige gjester fra hele landet...
Kulinarisk Ølsirkus 2023
Noen idèer blir bare værende etter man har fått dem. Man tenker ikke på dem hele tiden, men med jevne mellomrom dukker idèen opp igjen. Ikke som et gnagsår, men som en...
Sopprisotto med ølmarinert svinefilet
Sopp er en av naturens gaver til oss mennesker, og god matsopp kan være med på å løfte ethvert måltid til nye høyder. Denne retten gir alt jeg elsker med høst; deilige...
Fra gård til bryggeri – Episode #071 av Ølprat
Da Hans Wettre (Hasse) flyttet tilbake til gården var det ikke gitt at det skulle bli bryggeri, med hans bakgrunn som biloppretter, ungdomsarbeider og gründer. Men da...
Ølsirkus
Tidligere denne uken annonserte jeg neste steg i den etterhvert så lange reisen min i ølets verden, nemlig etableringen av firmaet Ølsirkus. I over 10 år har jeg holdt...
Ølbrød
Første gang jeg var med å lage ølbrød når jeg lagde Øl og matboka for mange år siden, og siden har det blitt et fast følge fra tid til annen. Så tenkte jeg kan like...
Den danske ølrevolusjon – Episode #067 av Ølprat
Danmark var i mange år en ledestjerne for ølinteresserte over hele Europa, og inspirerte bryggerier over hele verden. Mye har skjedd med bryggeri-verden de siden den...
Hva er en øldommer – episode #066 av Ølprat
Det finnes mange smakseksperter på øl i Norge, og disse har nesten alle hatt noe å gjøre med dagens gjest å gjøre på et eller annet tidspunkt. For Per Øyvind Arnesen er...
Velsmakende design – Episode #065 av Ølprat
Hva er en øletikett? Det er stor kamp om plassene i ølhyllene, og det gjør at bryggeriene må finne måter å vise seg frem på. Noen bryggerier har mer personlige...
Bolinhos med hefeweizen
Jeg har laget tusenvis av bolinhos opp gjennom årene, det som rett og slett er en deilig snacks av klippfisk. Den kalles også bolinhos de bacalhau i Portugal, og er...
Høyt Skum også i 2022
Vi er ferdig med 14% av 2022 allerede??? Det er helt sinnsykt at tiden går så fort, og selv om det ikke ser slik ut her på siden, så har det vært veldig travelt så...
Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat
Whisky og øl - to sider av samme sak?Begge har samme hovedråvare, og begge bransjene har gått gjennom store endringer de siste 10 årene. For å bedre forstå hva disse to...
Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl
En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...
Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat
Det er flere øl som sammenligner seg med vin, og da snakker jeg ikke bare om barley wine. Og flere bryggerier snakker om sine champagne øl, så da dukket spørsmålet opp:...
Bonus: gjest hos Podpurri
Dette er en bonusepisode, der jeg snakket med Elise fra Podpurri. Dette er en podcast om podcaster, der hun snakker med andre podcaster i et vidt spekter av temaer....
5 øl jeg vil smake Vinmonopolets januarlansering 2022
Nytt år, nye muligheter, nye øl. Onsdag 12. januar er det klart for årets første lansering på Vinmonopolet, der Vinmonopolets egne listinger går på IPA. 9 nye IPAer får...
Spådommer for ølåret 2022 – Episode #062
Et nytt år står foran oss, med muligheter, utfordringer og nye øl på menyen. Men hva kan vi egentlig forvente oss av ølåret 2022? Hvilke spådommer kommer Jørn Idar og...
Oppsummering av Ølåret 2021 – Episode #061
Hvordan endte egentlig ølåret 2021 opp? Og har de tre podcastvertene i Ølvertene og Ølprat hatt rett i noen av sine spådommer for året, eller var de helt på jorden?...
Klementinkylling med trippel – mat til øl
I denne episoden av Mat til Øl tar jeg for meg Nøgne Ø Tiger Tripel, en belgisk inspirert rakker på 9%. Dette er en smaksrik og gjærdrevet øl med preg av krydder, urter...
Verdens beste ølrestaurant – Episode #60 av Ølprat
Øl og mat hører naturlig sammen, og kommer fra mange av de samme prinsippene med innhøsting av råvarer, behandling og sammensetninger av kunnskapsrike mennesker. Men...
Årets hjemmebrygger 2021 – Episode #59 av Ølprat
NM i Hjemmebrygging er årets virkelig store høydepunkt for hjemmebryggere, også for denne ukens gjest Lars Helge Blockhus Hanssen. Dette var andre året han sendte inn...
Farmers pie med stout – mat til øl
I serien mat til øl starter opplevelsen med ølet først, og så lager vi mat til dette ølet. I denne episoden har jeg valgt ut ølet Landkjenning fra Kinn Bryggeri, og...
Øldampet pinnekjøtt på den beste måten
Røkt eller urøkt - dette er den beste måten å tilberede pinnkjøtt på. Med bruk av øl i dampingen for du frem enda mer gode smaker, og i stede for trepinner bruker vi...
5 øl jeg vil smake fra Vinmonopolets nyhetslansering november 2021
Det kan bli for mye juleøl. Når vi nå er inne i juleølsesongen, er det viktig å ikke glemme alt det andre gode vi har tilgang til. Og førstkommende onsdag er det igjen...