I dag er det nøyaktig 1 år siden jeg lagde mitt første øl, grunnen til at jeg orginalt startet denne bloggen. MYE har skjedd siden da, mye takket være dere!

14.09.10 er en dato som har endret livet mitt for alltid, vår prinsessemonster kom til verden!

Starten på galskapen

17.09.10 er ikke en like viktig dato, men alikevel en dato som har endret livet mitt. Det var datoen jeg brygget mitt første øl, Test Subject #001. Det var en California Common på 3.7%, litt mislykket rent teknisk men god på smak. Siden den gang har jeg brygget ca. annenhver uke, 15 forskjellige stiler, gått bort fra ekstrakt, brukt mye mer penger enn beregnet og drukket masse god hjemmebrygg!

Ølbloggen med Høyt Skum

Denne bloggen har fra å være en bryggelogg i starten, utviklet seg til å bli en ølside. Jeg har fått besøkt bryggerier, smakt mye godt øl, holdt øl og mat kurs, foredrag, vært i Nettavisen & på Klikk.no og ikke minst truffet fullt av herlige mennesker! Faktisk har over 30.000(!) av dere gærningene vært innom siden og forhåpentligvis fått litt utbytte av det. Over 350 tullinger Liker Høyt Skum på Facebook, og får nesten daglige oppdateringer også der! Desverre har Høyt Skum TV prosjektet gått litt i stå, da jeg ikke har en pc å redigere film på for tiden 🙁 Men også det kommer til å endre seg!!

Subject Nanobrewery – Bryggeriet Høyt Skum – Myra Bryggeri

For å gå litt tilbake til “The Roots” skifter jeg nå navn på “bryggeriet” mitt som står på komfyren. Jeg føler at hjemmebryggingen og Høyt Skum nå har blitt to forskjellige ting, som går hånd i hånd men separat. Derfor omdøper jeg hjemmebryggeriet til Myra Bryggeri.
Det er oppkalt etter St. Nikolas av Myra, skytshelgen for bryggeriarbeidere og ølbryggere. Han sto for mye gode tinge jeg kan stille meg bak, og er selve symbolikken på kjærlighet, samhold og kjærlighet. Du kjenner han kanskje bedre som Santa Claus…

Like Myra Bryggeri på Facebook

En stor takk

Når jeg ser litt tilbake vil jeg takk alle dere gærninger som har vært innom enten her, på Facebook eller Youtube. Som leser innleggene jeg skriver, som engasjerer dere og tørr å utfordre deres egne og andres smaksløker med nye, spennende og ikke minst gode øl!
For livet er for kort til å drikke dårlig øl!!!!!!!

Høyt, takknemlig Skum – Jørn Idar