Det er en virkelig boom i ølbransjen i Norge for tiden. Det er en økning på 4% på salg av øl i Vinmonopolet, et marked som er dominert av norske småbryggerier. (Mest solgt er fortsatt Hansa, men den faller kraftig) Media er med, og det startet litt med en sending av “Norge Rundt” fra Skorovas mat, så en kjempefin dekning på Norge i Dag fra Kinn Bryggeri. Alt i beste sendetid!
Her i Oslo skal som nevnt Amundsen Bryggeri åpne iløpet av neste måned, og de søker allerede en brygger for å kunne lage øl på stedet. I tillegg har Haandverkerstuene annonsert at de vil starte å ha ukentlige smaksspesialer, enten sjeldne flasker/kegs, spesielle temasmakinger osv.
På hjemmebryggerfronten har en ny råvare- og utstyrsleverandør kommet på banen, nemlig Bryggselv.no De har foreløbig hovedtrykket på nettbutikken, men vil åpne ordentlig på Hasle etterhvert. Folkene bak dette er selv hjemmebryggere, og er veldig fleksible på hva de vil ta inn så det er bare å si hva dere ønsker. Dette kommer i tillegg til åpningen av Bryggeland her i Oslo i november.
Alle hjemmebryggeres favorittforum, Norbrygg.net, har fått en facelift til en mer brukervennlig profil. Jeg gratulerer, og håper at gutta bak siden fortsetter den fantastiske jobben de allerede gjør!
“Høyt skum” – Jørn Idar