Høydepunktet på Norgesturnèen med Midtfyns Bryghus skulle være Ølfestivalen på Nærbø. Og for et høydepunkt!Midtfyns Bryghus og Kinn Bryggeri i Norge
Etter et god foredrag på Cardinal, og en herlig middag på Akersberget, var det duket for Ølfestivalen på Nærbø. En felles stand med Kinn Bryggeri, AMKA og Midtfyns Bryghus. AMKA distribuerer sterkølet fra de nevnte bryggerier, og vi hadde i tillegg med oss øl fra HornBeer, Slottskällans, Sierra Nevada og St. Austell. Men jeg var langt fra hovedattraksjonen.
For det var Kinn og Midtfyns Bryghus. På min høyre side sto en energisk og høylytt Eddie, der annen hver øl var Chili Triple. Vi hadde også med oss noen god saker som Barley Wine, Blindeøl 2 og ikke minst en liten personlig favoritt: Gleipner. Dette er en black IPA brygget med en av skandinavias mest premierte hjemmebryggere, Claus fra Munkebo Mikrobryg. Dette er en herlig miks mellom et mørkt sterkøl og en IPA, med kaffetoner, sjokolade, citrus, gress og andre humle aromaer. Et deilig øl!
På min venstre side sto Espen Lothe og Kinn Bryggeri, med festivalens største utvalg av fatøl. Som om ikke det var nok, var det også verdenspremiere på Svarte Kunst, en  Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter. Med andre ord, et mørkt deilig øl på 10 %. Det sier seg selv, at med en slik lineup var Kinn om ikke den mest besøkte standen, så ihvertfall ikke langt unna.
Når det kom til festivalen var den veldig velorganisert. Eksakte tall har enda ikke kommet, men at det var minst 8-900 stykker tror jeg gjerne. Mange var veldig åpne til å prøve noe nytt, andre var glade for å finne gamle favoritter. 3 foredrag ble avholdt, det ble servert god mat og det var veldig god stemmning hos utstillerne. Med så ølengasjerte mennesker  som står bak festivalen, som greide å trekke så mange mennesker til det  forholdsvis lille og avsidesliggende Nærbø, ja dette er bare en bekreftelse om at dette er et arrangement som kan smykke seg med tittelen “Norges Beste Ølfestival”. Jeg håper virkelig at jeg slipper å vente 2 år til neste gang!
Høyt Skum – Jørn Idar